zaterdag 28 maart 2015

Open je huis voor kinderen

Gisteren was ik samen met een aantal vriendinnen op de Zeeuwse Vrouwendag. Tonneke Bijker en Arjen ten Brinke spraken over het thema 'Openhartig - open je hart, open je huis.'

De lezing van Arjen ten Brinke ging met name over de praktische kant. Hoe open je je huis (en je hart...) voor de mensen om je heen. Hoe investeer  je in relaties, hoe bid je voor je buren en/of collega's.  Een van de punten die hij aan ons meegaf was: open je huis voor kinderen. Niet om door hen de ouders te bereiken, maar om de kinderen zelf. Kinderen zijn namelijk heel belangrijk voor onze Heere.

'Laat de kinderen bij Mij komen en verhinder hen niet, 
want voor zulke mensen is het Koninkrijk van God.'
 Markus 10:14  

Kijk ook eens naar Mattheus 18: 1-5, waar de discipelen aan Jezus vragen wie de belangrijkste is in het Koninkrijk van God. Jezus roept een kind bij Zich en vertelt dat juist zij die zich vernederen als een kind het belangrijkste zullen zijn in het Koninkrijk van God. En dan vers 5, als je zo'n kind ontvangt in de naam van Jezus, dan ontvang je Hem.

Laten we tijd vrijmaken om te bidden voor kinderen, je eigen kinderen, hun vriendjes, je buurkinderen. Open je huis voor kinderen, laat Gods Liefde die in jullie huis aanwezig is zien aan de kinderen om je heen!

MATTHEW 18:5 (verse to use if there is a need to write another birth announcement some day)
Bron: Pinterest
En de link om de lezing te beluisteren. 

4 opmerkingen :

 1. Hé, ik was er de dag erna (vandaag dus:), en vond het ook zo mooi, over de kinderen! Bemoedigend ook. En zo mooi om binnen te laten komen.. 'als je een kind ontvangt in Mijn Naam, dan ontvang je Mij!"
  Sjonge!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi, he! Ik had vandaag een heerlijk terug- en nadenkdagje :)

   Verwijderen
 2. Mooi! Die lezing had ik graag gehoord. Bedankt voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat de lezing binnenkort wel online komt, dan zal ik de link nog even delen!

   Verwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!