woensdag 25 maart 2015

Lijdenstijd - Maria doet iets moois

Zondag hebben we samen stil gestaan bij het gedeelte uit Markus 14: 1-11 waar staat beschreven dat Jezus gezalfd wordt. 

In een flesje had ik wat babyolie gedaan. Het rook natuurlijk heerlijk. En, als je je voeten ermee zalft, worden deze heerlijk zacht. Als je dan heel goed ruikt, ruik je overal in de kamer dat lekkere luchtje. Natuurlijk ook veel gegiechel, want dat kietelt best wel erg! 

Nadat we de voeten hadden gezalfd vertelden we het verhaal van de zalving in Bethanie. We deden dit aan de hand van de kinderbijbel van Anne de Vries, waar dit verhaal prachtig in beschreven staat. Maria die later kwam, omdat ze haar dure fles had gehaald. Ze was verdrietig, omdat zij wist dat het de laatste keer was dat ze Jezus zo zou zien. Ze wilde Hem laten zien hoe lief zij Hem had. Ze deed  het omdat ze zoveel van Jezus hield! De reacties van de mensen erom heen, vooral die van de discipelen moeten haar dan ook erg verdrietig hebben gemaakt. Maar, dan hoort ze Jezus woorden. Hij neemt het voor Maria op! Hij maant de discipelen om stil te zijn. Maria heeft het gedaan omdat ze weet dat ik ga sterven. En dan de woorden: 'Overal waar dit Evangelie gepredikt zal worden in heel de wereld, zal ook tot haar gedachtenis gesproken worden over wat zij gedaan heeft.'  
Ook vandaag nog. 
Zouden wij het allermooiste wat we hebben aan de Heere willen geven? 
Moeilijke vraag, niet alleen voor onze zoon. Zelf denken we ook na. Zouden we dat écht doen?! 

Ondertussen lieten we deze platen zien. 
Mary anoints Jesus with a very expensive oil. (Matthew 26:6-16, Mark 14:1-11, John 12:1-11): Slide 7

Daarna knutselen we nog een oliekruikje. Ik had er een geknipt uit papier en zoon mag deze met foam versieren.

5 opmerkingen :

 1. mooi om dat stuk eens eruit te pikken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Joanne, wat leuk dat je een blog hebt. Onze Kaleb is nu nog niet toe aan dit soort gezinsmomenten, maar ik geniet ervan om ze alvast te lezen! Belangrijke vraag inderdaad die je stelde: zouden we het allermooiste wat we hebben aan de Heere Jezus willen geven? Je leert voor jezelf ook een hoop tijdens zo'n moment denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit zijn echt heel erg mooie momenten met je zoon! Het knutselwerkje slaat echt helemaal terug op de geschiedenis. Ziet er goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, die kinderbijbel van Anne de Vries beschrijft de verhalen zo teer, zo liefdevol he.. Wij lezen 'em hier ook al jaren heel graag.

  'n Heel bijzonder verhaal trouwens he. Ik ga em komende week ook weer vertellen, met waarschijnlijk als rijmpje bij de knutsel 'zelfs al vind een ander het stom, wat Jezus ervan vindt, dáár gaat het om'...
  Want ik vind het zo bemoedigend, dat dit verhaal in de Bijbel gaat. Jezus ziet het, als je iets uit liefde voor Hem doet! En al vinden anderen het dan stom (even in grote jongenstaal;), Hij ziet het! En het gaat erom wat Hij ervan vindt!

  Veel zegen, liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alsof je er zelf bij staat, zo diep gaan die woorden!

   Mooi, zag net je blog met de knutsel van een eerder jaar! Ik vond het inderdaad ook zo heerlijk om samen na te denken over dit verhaal! Ook zelf... God ziet wat je uit liefde voor Hem doet!

   Verwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!