maandag 16 maart 2015

Lijdenstijd - Vier mannen en hun zieke vriend

Omdat we afgelopen geen zondag (helaas) geen tijd hadden om samen een gezinsmoment te hebben, zaten we vanmiddag uit school gezellig met z'n tweeën te praten. Achteraf een heel mooi moment, want als 4-jarige heb je je vriendjes op school. Konden we samen fijn doorpraten over wat voor vrienden we hebben en wat voor vriend we zijn. Gaan wij met (voor) onze vrienden naar Jezus toe? 

In het boek 'Bijbeldetective' had ik een leuke plaat gevonden, waarop een dorpje staat afgebeeld zoals het er in de tijd van de Heere Jezus uit zou hebben gezien. Kon ik gelijk goed uitleggen dat de huizen in die tijd platte daken hadden en een trap aan de buitenkant. Daarna lazen we het verhaal over de vier mannen en hun zieke vriend. De mannen willen met hun vriend naar Jezus toe. En ze geven niet zomaar op. Als blijkt dat ze niet bij Jezus kunnen komen, omdat het zo vol is in het huis, gaan ze naar boven. Ze maken het dak open en laten hun vriend naar beneden zakken. Ze brengen hem aan de voeten van Jezus! Jezus ziet de man en zegt tegen hem: 'Je zonden zijn je vergeven.' De schriftgeleerden die erbij zijn worden boos op Jezus, Hij is God niet dat Hij kan zeggen dat iemands zonden zijn vergeven.  Dan zegt Jezus tegen de verlamde man: 'Sta op, pak je bed op en loop.' (Ik zei: 'Ik denk dat hij huppelend naar buiten ging.' 'Nee joh, dat konden ze toen nog niet.' *Met een grote zucht, zo een die je alleen doet als je ouders iets heeel doms zeggen...*)Wat een geweldig wonder van Jezus. Hij genas de man niet alleen, maar vergaf hem ook zijn zonden. En, wat een geweldige vrienden had deze man. Vrienden die hem bij Jezus brachten. Ze hadden het beste met hem voor! 

We zingen samen 'Jezus open mijn oren'. Een prachtig lied, een gebed om anderen tot hulp en tot zegen te mogen zijn. 


Jezus, ik open mijn handen

Leer mij een zegen te zijn
Maak mij een hulp voor de anderen
Die leven met honger en pijn
Om aan wie U niet kennen
Genezing te brengen

Leer mij een zegen te zijn 

Daarna maken we nog dit knutselwerkje. Zoonlief had niet veel zin om te kleuren, dus we maken het van de week nog af! 6 opmerkingen :

 1. Soms nog wel mooier zo spontaan uit school een gezinsmoment. Ik blijf het ook een prachtig verhaal vinden. Wat zitten er veel lessen in één zo'n verhaal. Zowel voor jonge als oudere kinderen. Mooi ook om een plaat erbij te gebruiken, zodat de kinderen een beetje een beeld hebben hoe dat er vroeger uitzag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, he?! Tijdens het voorbereiden moest ik ook echt opletten om er 'maar' 1 ding uit te pakken! Genoeg voor onze kerel!

   Verwijderen
 2. Dat boek lijkt me erg mooi ( Bijbel detective). Ik ga op zoek ernaar. Ja, soms hebben kinderen gewoon niet zoveel geduld om te kleuren. Dan kan je ze beter even laten verven met waterverf. Zijn ze eerder klaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een mooi boek! Ik hoorde dat hij (op dit moment) niet verkrijgbaar is. Misschien bij de bieb?! Waterverf gaat dan indd sneller, maar dan kon ik hem niet gelijk vastplakken :)

   Verwijderen
 3. Heb m ook bested bij de bieb ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat knutselwerkje zo leuk met die touwtjes

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!