maandag 30 maart 2015

Onze plannen voor Goede Vrijdag & Pasen

Al een tijdje ligt er een lijstje klaar met dingen die ik graag op Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en met Pasen met onze zoon wil doen. Voorbeelden en verwerkingen die ook voor hem de intense pijn en het verdriet van Jezus lijden duidelijk maken. Dat Hij voor onze zonden moest sterven. Maar ook de kracht van Zijn opstanding. Hij heeft de dood overwonnen!

Vanmiddag kwam hij uit school. Hij vertelde over de weekopening die ze die morgen met de onderbouw hadden gevierd. De juf had vies water op een bord gedaan en toen een kaars erin gezet. Man en ik keken elkaar wat teleurgesteld aan. Enkele weken geleden stonden wij vol spanning in de keuken te oefenen met een kaars, een bord en water. Zou het echt werken, zou hij het snappen? En nu, nu had de juf het al gedaan. Toen zoonlief verder vertelde sloeg de teleurstelling al snel om in dankbaarheid. Hij kon zo mooi vertellen dat het water voor de stoute dingen die wij doen staat en dat het kaarsje het beeld van de Heere Jezus is. Toen de juf er een glas overzette ging het kaarsje uit, maar ook het water kwam in het glas. Zo stierf Jezus voor onze zonden. En als je die stoute dingen aan de Heere vertelt, wordt je hartje weer zoo blij, mama!

Dan ben je vooral heel blij en dankbaar dat hij ook op school leert Wie de Heere Jezus is én waar Pasen echt over gaat!

Enne, herhaling blijft de beste leermeester, dus vrijdag doen we het proefje thuis gewoon nog een keer!

Another Day in the Ministry: Easter Object Lesson


We willen samen onderstaand lied/filmpje kijken. Zelf vind ik het einde zo mooi. De vader die zijn kinderen naar het Lam, naar Jezus laat kijken. Zijn kinderen onderwijst en hen het beeld van hun Verlosser inprent! 
En we gaan samen  een 'paastuintje' maken. Op zaterdag zal het graf dicht zijn.
Als we op Paasmorgen beneden komen, zullen we zien dat het graf open is! Jezus is opgestaan! Het ontbijt zal dan ook een feestelijk moment zijn. Het zal in het teken staan van Jezus' overwinning op de dood!

Easter Garden (Empty tomb) tutorial
4 opmerkingen :

 1. Mooi. Hier staat juist ook dat proefje op de planning. Ik kan me je teleurstelling goed voorstellen. Misschien kun je het nog een keer doen en hem het ondertussen uit laten leggen? Vind je zoontje vast reuze interessant en herhalen jullie het gelijk nog een keer. Zomaar een ideetje dat in me op komt. Mooie blog heb je hoor!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaan het proefje vrijdag inderdaad gewoon doen. Hij kan het dan vast goed uitleggen (én dus beter onthouden :)).
   Dankjewel!

   Verwijderen
 2. Wat prachtig hoe je zoontje dat vertelde! Ik vind het idee van de paastuin maken ook heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!