maandag 9 maart 2015

Biddag - Altijd dichtbij

Woensdag vieren we onze jaarlijkse biddag.
Dit jaar denken we, samen met de andere kinderen uit onze gemeente, na over het verhaal van Paulus en Silas in de gevangenis. Paulus en Silas worden vanwege hun geloof in opgepakt en in de gevangenis gegooid, daarom denken we juist ook rondom deze biddag heel speciaal aan de vervolgde christenen.

De HGJB heeft ook dit jaar een gezinsboekje uitgegeven met daarin voor de dagen voor biddag gespreksvragen, opdrachten e.d. Erg mooi om zo samen al toe te leven naar biddag.

Toen ik vandaag wat aan het voorbereiden was, kwam ik onderstaand filmpje van Open Doors tegen. Mooi om (samen!) met je kinderen te kijken en zo samen na te denken over vervolgde christenen.

Ik ben benieuwd of jullie nog een gezinsmoment hebben over/op biddag?!

7 opmerkingen :

 1. Dank je wel voor allebei: linkje en video. Ik wens jullie alvast een heel goede biddag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat jullie ook een gezegende biddag hebben gehad!

   Verwijderen
 2. Sjonge, wat indrukwekkend!
  Dit gaat diep binnen komen bij de kids... (en dat kwam het ook bij mij)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, he. Het hield mij (ons) s'avonds ook best bezig. Wat als ze onze kinderen mee zouden nemen? Wat zouden wij als ouders antwoorden. Las ik 's avonds deze bemoediging: 'Als je op reis gaat, wanneer krijg je dan je reisgeld? Een maand van te voren? Nee, want dan is het te vroeg op. Je krijgt het op de dag van je vertrek. Zo geeft God genade om staande te blijven op het moment dat je die nodig hebt.' De vader van Corrie ten Boom gaf dit als antwoord toe zei zich afvroeg of ze in lijden haar Heiland zou verloochenen.

   Verwijderen
 3. Schokkend filmpje! Maar mooi dat je ziet dat Gods Woord kracht geeft!
  We zijn vandaag in de tuin begonnen met elkaar. Onkruid wieden en bedenken wat we willen laten groeien. Mooi om te starten op biddag voor gewas en arbeid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi! En wat een heerlijke dag om in de tuin te werken, he!

   Verwijderen
 4. Dank je wel voor deze post. Biddag is al wel voorbij maar ik kan toch wel reageren. Wij hadden geen speciaal gezinsmoment. Goed dat jullie dat doen!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!