dinsdag 27 januari 2015

De barmhartige Samaritaan

Afgelopen zondag was de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan aan de beurt.
Zoonlief wist al waar we het over gingen hebben en had er zin in! Tijdens het koffiedrinken zei hij al: 'Mama, ik wil zo graag gaan knutselen met jullie!'

We vertellen dat er aan de Heere Jezus werd gevraagd wie onze naaste is. Wie moeten we liefhebben? Voor wie moeten we zorgen? Jezus vertelt dan het verhaal van de barmhartige Samaritaan. Tijdens het kijken van dit stukje film vertellen we het verhaal. Soms zetten we het even stil om na te denken wat wij zouden doen. Lopen wij door, kijken wij de andere kant op of helpen we onze naaste. Zoals de barmhartige Samaritaan, zoals Jezus zelf deed. 

Daarna lezen we het boek 'Opa Knoest krijgt hulp'. Opa wordt beroofd van  zijn portemonnee en blijft gewond achter. De hardloper en de keurige zakenman hebben geen tijd om hem te helpen en lopen hem snel voorbij. De zwerver die hij die ochtend nog uit zijn tuin heeft gestuurd, helpt hem wel! 
Prachtig om zo aan kinderen te vertellen over je vijanden liefhebben, om het goede voor hen te doen. Om zo ons Voorbeeld na te volgen! We knutselen daarna een poppetje dat gewond is. Met rode stift worden de wonden gekleurd. Daarna wordt hij verbonden en beplakt met pleisters. 


Als onze zoon deze week iemand op school, zijn broertje of ons ergens mee helpt, mag hij er nog een pleister bij plakken. De pleisters zitten in de 'verbandtrommel'.

Op tafel had ik alvast wat spullen voor de kijktafel klaargezet. Terwijl ik aan het opruimen ben, wordt het verhaal al ijverig nagespeeld. Mooi om te  horen hoeveel hij heeft meegekregen! De tekst die we deze week leren. 
Liederen die we zongen:
- Jezus, open mijn oren
- Als je geen liefde hebt voor elkaar

5 opmerkingen :

 1. Ik vind het echt schitterend om dit te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk werkje. Vooral om er door de week dan ook nog aandacht aan te besteden. Zo beperk je het niet alleen tot het gezinsmoment.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was inderdaad fijn om af en toe weer even stil te staan bij het verhaal. Kleine dingen uit het dagelijks leven die je even kunt benoemen, mag belonen! Jij ook veel zegen toegewenst!

   Verwijderen
 3. mooi verhaal!
  Heb er ook veel inspiratie uit kunnen halen voor mijn Bijbelvertelling.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!