vrijdag 16 januari 2015

Gebed - bidden voor jezelf

Afgelopen weken hebben we samen nagedacht over bidden. We leren een bepaalde volgorde in het gebed aan te houden, we leren het Onze Vader en bidden een week heel specifiek voor de mensen om ons heen. Deze week denken we na over ' Bidden voor jezelf'.

Ik vertel het verhaal van Hanna die samen met haar man naar de tempel gaat. Ze is verdrietig omdat ze geen kinderen heeft. Hanna gaat naar de tempel om daar te bidden. Ze praat met de Heere over haar verdriet, haar eenzaamheid. En dan komt de priester, Eli. Eerst denkt hij dat Hanna te veel wijn heeft gedronken. Zodra hij weet dat ze heeft gebeden zegt hij, zonder dat hij weet wat Hanna heeft gebeden, uw gebed wordt verhoord!
Hanna krijgt een baby, Samuël. Maar, ze houdt hem niet voor zichzelf. Ze voedt hem op voor de Heere.

We leggen aan onze zoon uit dat we de Heere om dingen mogen vragen, Hem alles mogen vertellen. Dat deed Hanna ook. Maar we kunnen zo ook heel mooi uitleggen dat we van de dingen die we ontvangen ook uit mogen delen!

Samen bedenken we dingen waarvoor we willen bidden; school, eten, ons huis. En.... gehoorzaamheid. 
Laten we het erop houden dat een hele week school, een druk weekend en zondag eind van de middag niet echt de perfecte combi's zijn voor een geslaagd gezinsmoment....;)We knutselen nog een 'gebedsboekje'. Voorop onze handen, aan de binnenkant plakken we plaatjes van de gebedspunten die we hebben besproken. 

1 opmerking :

  1. Leuk idee zo'n boekje met plaatjes...
    en oei wat kan het soms ongezellig zijn he...
    Bedankt voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!