donderdag 18 december 2014

Sterke God! Zo sterk dat Hij de zonde overwon.

Samen hadden we een mooie kleurplaat met een afbeelding uit het paradijs gekleurd. Ik kreeg al complimenten van zoonlief, dat hij zooo mooi was :). 
We lazen het scheppingsverhaal uit de Bijbel, alles was mooi. En God zag dat het goed was. Tot de zonde in de wereld kwam. We benoemden onze zonden, schreven ze met een dikke rode stift over de tekening heen. Weg mooie bloemen, lieve dieren, alleen maar dikke rode strepen. De tekening was niet mooi meer. 
Tot we een rood foliepapier voor de tekening houden. Alle lelijk woorden, alle zonden zijn weg! We zien ze niet meer. Prachtig om die verbazing in de ogen van je kind te zien. Uit te mogen leggen dat de Heere Jezus ook voor onze zonden is geboren, op de aarde heeft geleefd, is gestorven én weer is opgestaan. De dood, de zonde heeft overwonnen! Daarom ziet God onze zonden niet meer, alsof er een rood papier voor ons wordt gehouden, het bloed van Jezus! 

We keken samen dit filmpje. Daarna hebben we op een donker papier een mooie ster geplakt. Daaronder staan wij, als gezin, getekend door onze bijna 4-jarig. Kijkend naar de ster, naar het Licht, verlangend naar zijn tweede komst, als Vredevorst! 

1 opmerking :

  1. Leuk, zoiets hebben wij ook al meerdere keren gedaan. 1 keer de tekening aan flarden gescheurd en een ander keer helemaal zwart geverfd en dan weer openkrassen met een sateprikkers!
    Maar dit is ook mooi omzet onthouden, dank je!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!