maandag 13 april 2015

Wandelen met Jezus

De komende tijd willen we nadenken over de verschillende ontmoetingen die Jezus had na Zijn opstanding. 
Vandaag was het verhaal van de Emmausgangers aan de beurt.

Aan de hand van verschillende gekleurde kaartjes (idee van deze site) vertelde ik het verhaal over de twee mannen die bedroefd naar huis lopen. Dan komt er een man naast hen lopen en Hij vraagt waarom ze zo bedroefd zijn. Kleopas en zijn vriend vragen verbaasd aan de Man of Hij niet over Jezus, de Profeet heeft gehoord toen Hij in Jeruzalem was. Dan begint de Man de Schriften uit te leggen, vanaf Mozes en al de profeten. Als ze bij het dorp aankomen doet de Man alsof Hij verder wil gaan. Kleopas en zijn vriend vragen of Hij met hen meegaat, het is al bijna avond. De Man gaat met hen mee en blijft eten. Terwijl Hij het brood breekt, worden hun ogen geopend en ze zien dat het Jezus is. 
Op datzelfde moment is Jezus verdwenen. 
In Lukas 24 vers 32 staat zo mooi dat Kleopas en zijn vriend hun hart voelden branden toen Jezus met hen sprak. Op het gouden vakje legden wij daarom ook nog een vlammetje.


Geweldig om samen over door te praten. Als we samen met de Heere Jezus onze weg gaan, zal ons hart branden van liefde voor Hem!

We bespreken samen dat we nu niet echt een rondje kunnen gaan lopen met Jezus. Maar, stel dat het wel kan, wat zouden we dan willen vragen? Waar willen we met de Heere over praten? De antwoorden die komen schrijven we op onze ' slipper'. (Voor elke knoop moest er een vraag worden bedacht). 
Daarna leggen we uit dat we toch met God kunnen wandelen, door te bidden, uit onze bijbel te lezen, door stille tijd te houden. 
Dan zal ook ons hart gaan branden. Als we dicht bij de Heere blijven, met Hem onze weg gaan!  3 opmerkingen :

 1. Heel mooi joh!
  Ook die vraag van je.. waar zou je met Hem over willen praten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee met die knopen en vragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi onderwerp en leuk uitgewerkt ook. Vooral de link dat we nu door Bijbellezen en bidden toch met Hem kunnen wandelen en zo dichtbij Hem kunnen blijven.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!