donderdag 28 april 2016

Schepping - dag 2

Op een winderige dag lopen we naar de dijk. Terwijl de loopfiets bijna niet vooruit komt, de tranen in de ogen staan en het vreselijk koud is, klimmen we toch op de dijk om even te kijken naar de zee en de wolkenlucht daarboven.  





Eenmaal thuis kunnen we elkaar weer goed verstaan en beginnen we met het herhalen van het gezinsmoment van vorige week. Zo mooi om te zien dat zelfs ons peutertje nog heel goed weet  dat het eerst helemaal donker was (handen voor de ogen) en dat God toen het licht maakte (handen weg en grote glimlach). Daarna vertellen we het verhaal over de tweede dag van de schepping. We lezen tijdens deze serie uit de Bijbel in Gewone Taal,  waarin staat dat God een koepel maakte, zo verdeelde Hij het water in tweeën: water boven de koepel en water onder de koepel. Die koepel noemde God 'hemel'. 
Met een kort proefje kan je duidelijk maken hoe die koepel er ongeveer uitziet:
- neem een bak met water; 
- pak een glas waar je een stuk papier in doet (zorg dat het vast zit).  
- zet het glas op z'n kop in de bak met water.  
- lucht zorgt ervoor dat het papier blijft zitten, en het zorgt ervoor dat het water het papier niet raakt. 
- zo zorgt de koepel, de lucht, ervoor dat er scheiding blijft tussen het water op de aarde en het water in de lucht. 

Om het voor onze kinderen nog wat duidelijker te maken had ik onderstaande pot gemaakt, naar het idee van deze site.

Vul de pot of fles voor 1/3 deel met water en voeg daar blauwe kleurstof aan toe. Voeg daarna 1/3 deel babyolie toe. Als laatst wat piepschuim balletje of gewoon stukjes piepschuim. Als je de pot schudt, gaat alles door elkaar, zo was het in het begin, overal water. Langzaam zien we dat de lucht (olie) aan terrein wint en dat er scheiding ontstaat. Wat een ongelooflijk wonder dat God met een enkel woord deze scheiding maakte!

We gaan verder met onze knutselprojectjes. Erg leuk om te zien dat ze enthousiast verder gaan met hun eigen knutsels!





 Ondertussen luisteren we naar dit prachtige nummer van Brian Doerksen 

1 opmerking :

  1. Word lid van ons winstgevende bedrijf zonder je druk te maken over je werk, het is een eenvoudig handelssysteem om het plan van je keuze te krijgen en een minimum van $ 2000 te verdienen met slechts een klein bedrag aan investeringen, je kunt binnen een maand tot $ 10.000 tot $ 20.000 verdienen, afhankelijk van je investeringsplan kunt u zo snel mogelijk contact opnemen met supporter via whatsapp: (+447883246472)
    E-mail: tdameritrade077@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!