woensdag 6 april 2016

Koning Josia II

Ons tweede gezinsmoment over Koning Josia. De tempel werd herbouwd en op een dag vindt de hogepriester Hilkia een boekrol met daarop de wet van God.

We begonnen met een stukje film over de vondst van de boekrol.


Daarna hebben we gekeken welke gevolgen het had voor het leven van koning Josia, zoals beschreven in  2 Koningen 22: 14-23:25.
Alle offerplaatsen, altaren en afgodentempels worden verwoest. Josia en het volk doen samen een belofte dat ze zich aan Gods regels zullen houden en dat ze alles zullen doen wat er in het boek staat.
Samen praten we na over dat het belangrijk is om rein en heilig voor God te leven. Mooi moment om uit te leggen waarom we bepaalde muziek niet luisteren, sommige dingen van Lego en Playmobil niet op het verlanglijstje mogen enz.
Goed om daarbij te zeggen dat het echt het verlangen van je hart is omdat te doen, geen kille regels, maar een overtuiging die God in je hart werkt.

Als knutsel maakten we samen een boekrol. Het papier had ik eerst in een bak met koffie en water gelegd en daarna op de verwarming laten drogen. Na het schrijven hebben we de randjes er afgebrand. Erg leuk om te doen, natuurlijk :)

Links:

2 opmerkingen :

  1. leuk om je momenten over Josia te lezen! we gaan het ook over deze koning hebben in onze serie over kinderen in de Bijbel. bedankt voor de ideetjes!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!