zondag 27 maart 2016

Lijdenstijd & Pasen 2016

De afgelopen tijd hebben we als gezin samen nagedacht over de lijdenstijd. Het was fijn om samen stil te staan bij het lijden en sterven van de Heere Jezus én om samen uit te zien naar Pasen.
In deze tijd was het goed om er ook bewust bij stil te staan 'dat Jezus Christus uit de doden is opgewekt' (2 Tim.2:8). We hebben ook in deze tijd niet te maken met een dode Jezus, maar Hij leeft en daarom mogen wij leven!

We vierden samen Palmpasen en maakten dit prachtige werkje, aangereikt vanuit de kinderwerkmap van Tear.

We dachten ook na over het laatste avondmaal dat de Heere Jezus met Zijn discipelen vierde. Hij vierde dat met het oog op de uittocht uit Egypte, Zijn lijden en sterven én de grote toekomst die we mogen verwachten. Bijzonder om zo ´verleden-heden-toekomst' samen te zien komen. We legden uit dat de matze het lichaam van de Heere Jezus voorstelt, het lichaam dat gebroken werd voor onze zonde. De wijn die het vergoten bloed van de Heere Jezus voorstelt, het bloed dat ons reinigt van alle zonden! 
We maakten, echt met elkaar, want veel knutselwerk :), een mooie voorstelling van de PaasmaaltijdNaar aanleiding van de verloochening van Petrus leerden we samen de tekst: 'Maar Ik heb voor u gebeden dat uw geloof niet zal ophouden.' Luk. 22:32 
We kleurden samen een kleurplaat en konden fijn doorpraten over wat wij (zouden) doen als we bang zijn. Of als het soms niet zo stoer om te zeggen dat je iets (niet) doet, omdat je van de Heere houdt. 

Op Goede Vrijdag maakten we samen een paastuintje. Het graf met daarin Jezus in doeken, de soldaten voor de ingang en de huilende vrouwen voor het graf.  Het kruis rechts van het graf. De zonden die we daar mogen brengen. 

Op Paasmorgen was het graf open! De Heer is waarlijk opgestaan! De doeken zijn netjes opgerold, er zit een engel in het graf, hij vertelt de vrouwen dat Jezus is opgestaan, zoals Hij had gezegd! 
Boven de paastuin hangt een vlaggenslinger, het is feest vandaag en dat mogen we vieren! 

Tip: een mooi en leerzaam ganzenbord is dit van Bijbelidee. 

   

2 opmerkingen :

 1. Wat mooi Joanne. Die voorstelling van de paasmaaltijd vind ik er heel mooi uitzien. En wat leuk dat je weer bent gaan bloggen;-)! Liefs Annemarie Ridderhof

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Annemarie, Leuk je berichtje! Die voorstelling heeft ook lang in de kamer gestaan :)
   Ik probeer het inderdaad weer een beetje op te pakken... Vooral tijd zoeken :)
   Hoe is het met jou/jullie? Lieve groet, Joanne

   Verwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!