maandag 18 mei 2015

Hemelvaartsdag

Samen denken we na over de Hemelvaart van onze Koning. We doen dat aan de hand van Handelingen 1: 4-11.
Deze keer geen kinderbijbel, maar ik heb wat lego-poppetjes bij elkaar gezocht waarmee we het verhaal vertellen. (Achteraf geen groot succes, want de poppetjes bleven brandweermannen i.p.v. discipelen... Ik was ook vergeten om ze te ontdoen van zwemvesten, helmen e.d. :)) 
We lezen de teksten en staan samen stil bij de gebeurtenissen die we horen. Jezus belooft de komst van de Heilige Geest aan de discipelen. Én Hij geeft hen de opdracht om overal in de wereld van Hem te getuigen. Nadat Hij dit gezegd had, werd Hij opgenomen in de hemel. De discipelen zagen Hem niet meer.

Maar wat een feest moet dat geweest zijn in de hemel. De Zoon, die de opdracht die de Vader Hem gegeven had heeft volbracht, komt thuis. Onze zoon zei heel mooi: 'Misschien liet Hij wel zo zijn handen aan de Heere God zien, dan kon Hij de spijkers zien.' We praten door over de engelen die misschien wel een erehaag hebben gevormd waar Jezus door heen kon lopen.Over de uitgestoken handen van God. De troon waarop de Heere Jezus nu zit. De prachtige kleuren die er in de hemel zullen zijn.

Om het nog wat duidelijker te maken had ik bedacht dat we een ballon in de tuin op gingen laten. De ballon zouden we dan na kunnen kijken, zoals de discipelen vast ook naar de hemel hebben staan staren. Ik was alleen even vergeten dat je de ballon dan wel met helium moet vullen. Die van ons belandde met veel moeite in de tuin van de buren.
Maar, terwijl we omhoog keken zagen we een prachtige 'regenboog' in de lucht. En dat terwijl het niet eens regende...!  In Openbaring 4 staat geschreven dat er om de troon waar de Heere op zit een regenboog is. Heel even mochten we iets van die prachtige kleuren zien. Niet voor te stellen hoe mooi het straks in de hemel zal zijn!


'En er was een regenboog rondom de troon'
Openb. 4: 3

Daarna maken we een mooi knutsel. Jezus die op de wolk naar de hemel gaat en Zijn discipelen die Hem nakijken. Natuurlijk moest daar ook de regenboog bij.
6 opmerkingen :

 1. cruciale fout dat je brandweermannen nam ;)...
  hhaahah grappig...
  mss kan je de volgende keer vertellen dat de discipelen ook maar gewone mannen waren ...
  groetjes Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah mooi ook, dat je dan samen de regenboog ziet.
  Ik las het van de week weer in Genesis, en ook al wist ik het allang, ik vond het toch weer heel bijzonder om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi joanne
  heb je een Award gegeven. Ik hoop dat je het leuk vind.
  Op m'n blog elke-dag-een-geschenk.blogspot.nl kun je meer vinden
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!