zondag 9 november 2014

Daniel aan het hof

We moeten God meer gehoorzaam zijn dan de mensen. 
Hand. 5:29

Vandaag hadden wij het tijdens ons gezinsmoment over Daniël aan het Babylonische hof.  Een prachtige geschiedenis om uit te leggen hoe we ons moeten wapenen tegen verleidingen. 


Op de tafel stonden 10 duplo-auto's. Manoah mocht op de tafel gaan zitten en kreeg van ons de opdracht om de auto's te gaan tellen. Ondertussen liet L. een snoepje aan een hengel voor zijn hoofd heen en weer bewegen. Onze stoere kerel liet zich niet verleiden en telde stug door. 

Gelukkig hadden we bezoek. J. liet zich gewillig verleiden. Gelukkig voor ons, want daar ging het nou juist om :).  
We bespraken dat we een opdracht hadden gegeven aan M. en dat het super goed was dat hij zich niet liet afleiden door het snoepje voor zijn ogen. Maar J. liet zich wel verleiden en kon niet meer tellen. Hij keek alleen nog naar het snoepje. Hij was dus niet gehoorzaam. 
( bron: een kennismaking met de gereedsschapskist voor gezinsavonden)Hierna vertelden we het verhaal over Daniël (a.h.v deze powerpoint:  http://jufrolanda.yurls.net/nl/page/669100#topboxes ) die uit zijn eigen land werd weggevoerd, in het paleis van de koning moest wonen en daar naar 'school' moest. Hij en zijn vrienden moesten ook in het paleis eten, maar ze mochten het eten van de koning niet eten! God had dat gezegd.  Ze zeggen tegen de bediende dat ze alleen water, brood en groenten willen eten. 10 dagen lang krijgen ze alleen dat voedsel. En na die 10 dagen zien ze er nog beter uit dan alle andere jongens!  Wat een zegen van God. Daniël en zijn vrienden gehoorzaamden God meer dan de mensen! 

Om het eten duidelijk te maken gebruikten we plastic keukenspulletjes als groenten, vlees e.d. (freebibleimages.org)

Daarna gaan we knutselen. We maken twee mooie schilderijen, een met een kruis wat wijst op de Heere Jezus die voor onze ongehoorzaamheid is gestorven en een met de bijbeltekst voor deze week.   

Bij de twee schilderijen plaatst zoonlief Daniël en zijn 3 vrienden rondom een bordje groenten...We zingen samen:
- Bewaar je oog
- Uw woord is een lamp
- Jezus vol liefde
2 opmerkingen :

  1. Hé, wat prachtig!
    En welkom in blogland:)

    ps: Geweldig knap zeg, dat je zoontje zich niet liet verleiden door 'n lekker snoepje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel Petra! Ja, en prachtig om over door te praten én nog steeds!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie achterlaat!